Президент Філіппін погрожує громадянам ув’язненням за відмову щепитися проти ковіду

Дата: 22 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Президент Філіппін Родріго Дутерте погрожує громадянам, які відмовляються щепитися проти коронавірусу, ув’язненням. 

Про це повідомляє Reuters.

Фото з відкритих джерел

У країні, яка має 110 мільйонів громадян, щеплення встигли отримати лише трохи більш ніж 2 мільйони. Водночас за час пандемії на Філіппінах виявили понад 1,3 мільйона активних випадків інфікування та зареєстрували більш ніж 23 тисячі смертей від коронавірусу, що є одним з найвищих показників в Азії.

“Ви вибираєте: або вакцинація, або я відправлю вас до в’язниці… Не зрозумійте мене неправильно: в цій країні криза. Мене просто дратує те, що філіппінці не дослухаються до уряду”, – сказав Дутерте під час телезвернення 21 червня.

Заяви очільника країни відрізняються від заяв профільних посадовців, які досі наполягають на тому, що вакцинація в країні є добровільною. 

Президент Родріго Дутерте за час пандемії став об’єктом критики у світі через жорсткий підхід до боротьби з коронавірусом. Як повідомляли медіа, цього року стався випадок, коли чоловік помер після того, як правоохоронці змусили його зробити 300 присідань за порушення карантину.

Нагадаємо, що минулого року правоохоронці у 60 країнах світу грубо порушували права людини під час стеження за дотриманням карантину. В іранських тюрмах у в’язнів, наприклад, стріляли бойовими патронами та застосовували сльозогінний газ для придушення протестів через ситуацію з коронавірусом. В Анголі правоохоронці, яким доручили контроль за дотриманням карантину, вбили щонайменше семеро молодих людей у період із травня до липня 2020-го.

В Україні половина громадян вважає обґрунтованими більшість тогорічних весняних карантинних заборон. Найбільше підтримували громадяни вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter