Президент звільнив двох суддів за порушення присяги

Дата: 16 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко звільнив шість суддів різних інстанцій, підписавши відповідні укази. Двоє з цих суддів звільнені за порушення присяги. 

Про це повідомляє прес-служба очільника держави.

Згідно з повідомленням, за порушення присяги звільнили суддю Донецького окружного адміністративного суду Миколу Бойка, оскільки він був призначений на посаду у “суд” так званої “ДНР”.

Суддю господарського суду Одеської області Павла Меденцева також звільнили за порушення присяги, оскільки той тривалий час “без поважних причин не з’являється на робочому місці”.

Петро Порошенко також звільнив суддю Антрацитівського міськрайонного суду, що на Луганщині, Сергія Бундукова, Луганського окружного адміністративного суду Романа Твердохліба, Житомирського районного суду Житомирської області Марину Лукінову, які подали заяви про звільнення за власним бажанням.

Суддю Уманського міськрайонного суду Черкаської області Анатолія Іванова звільнили з посади у зв’язку із закінченням строку, на який його призначили.

Раніше повідомлялось, що Вища рада юстиції не схвалила звільнення за порушення присяги судді Оболонського райсуду Києва Тараса Ліщука, який виносив рішення про арешт активіста Євромайдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter