Президент вніс до парламенту проект конституційних змін в частині правосуддя

Дата: 25 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Президент Петро Порошенко вніс до українського парламенту законопроект “Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)”.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Конституційна комісія затвердила проект 30 жовтня 2015 року. 9 листопада Національна рада реформ рекомендувала президентові внести його на розгляд Верховної ради, а парламенту – розглянути цей проект в першому читанні протягом поточної сесії.

Президент попросив народних депутатів ретельно ознайомитися із документом та розглянути його відповідно до процедури в максимально короткі строки. Оновлену у частині правосуддя Конституцію він очікує побачити ще до зими.

У прес-службі президента кажуть, що зміни мають удосконалити конституційні основи правосуддя задля реалізації принципів верховенства права і забезпечення кожному права на справедливий судовий розгляд його справи незалежним та неупередженим судом в розумні строки.

“Прийняття законопроекту сприятиме реалізації повномасштабної судової реформи та оновленню суддівського корпусу відповідно до європейських стандартів, відновленню довіри громадян до судової гілки влади, а також забезпеченню належного функціонування прокуратури, адвокатури та системи виконання судових рішень“, – зауважили у прес-службі президента.

Нагадаємо, експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко зазначав, що суддів вищих судів потрібно звільнити та надати можливість піти у відставку або працювати у судах нижчого рівня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter