Премію Гонгадзе отримав Павло Казарін

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Лауреатом журналістської премії імені Георгія Гонгадзе став журналіст і ведучий Суспільного Павло Казарін.

Про це журналіст повідомив на власній сторінці у фейсбуку. 

Hello darkness, my old friend

Опубліковано Павлом Казаріним Четвер, 21 травня 2020 р.

Казарін став другим лауреатом за історію премії. Цьогоріч на відзнаку, окрім Казаріна, претендували журналіст, засновник ютуб-каналу “Телебачення Торонто”, автор і ведучий програми #@)₴?$0 Роман Вінтонів, а також письменник, журналіст, телеведучий та засновник проєкту Ukrainer Богдан Логвиненко. Церемонія нагородження відбулася 21 травня – у день народження вбитого журналіста Гонгадзе. 

Як відомо, премію імені Георгія Гонгадзе започаткували члени українського ПЕН-центру в партнерстві з Асоціацією випускників Києво-Могилянської бізнес-школи та “Українською правдою”. Лауреатами премії можуть стати журналісти, які дотримуються принципів і цінностей незалежної журналістики, демонструють професійність, компетентність, інноваційність, створюють матеріали, що сприяють розв’язанню або розумінню певних проблем у суспільстві та змінам у країні, а також роблять суттєвий внесок у розвиток медіасередовища загалом. Лауреати премії отримують винагороду в розмірі 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. За декілька місяців у Таращанському лісі, за 70 км від Києва, знайшли обезголовлене тіло, в якому друзі й родичі впізнали журналіста. Більшість проведених згодом експертиз підтвердила, що це тіло Гонгадзе.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter