Представництво президента України в Криму відзначає “ворожу діяльність” Росії після саміту Кримської платформи

Дата: 05 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим звинуватило Росію у створенні фейкових облікових записів, щоб дискредитувати роботу української влади. Відомство відзначає таку “ворожу діяльність” після проведення у Києві установчого саміту Кримської платформи. 

Про це повідомляє пресслужба представництва на своїй фейсбук-сторінці

Представництво просить громадян бути обачними та довіряти офіційним джерелам.

“Часто створюються акаунти державних інституцій, що мають вигляд справжніх, та навіть публікують офіційну інформацію. Такі технології проти нашої країни нерідко застосовує Російська Федерація, щоб дискредитувати та поширювати маніпуляції. Ми оперативно знаходимо фейкові сторінки у соціальних мережах та месенджерах та вживаємо усіх безпекових заходів. Після успішного установчого саміту Кримської платформи ми помітили збільшення ворожої активності з боку РФ”, – йдеться у повідомленні представництва.

Як відомо, 23 серпня в Києві відбувся саміт Кримської платформи за участі урядових делегацій 45 країн: США, всі члени ЄС, Грузія, Молдова, Туреччина, Північна Македонія, Австралія, Нова Зеландія, Японія, Канада, Ісландія. Серед них були дев’ять президентів, чотири прем’єр-міністри, 14 очільників МЗС, інші політики й посли.

За підсумками саміту делегації схвалили Кримську декларацію, яка чітко фіксує невизнання незаконної анексії Криму Росією, зобов’язання розглянути запровадження додаткових політичних, дипломатичних обмежувальних заходів щодо Росії в разі подальшої агресії, а також об’єднання зусиль усіх країн–учасниць нашої Кримської платформи задля зміцнення безпеки й стабільності в Чорноморському регіоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter