Представники Червоного Хреста зустрінуться з родинами політв’язнів – Денісова

Дата: 19 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста зустрінуться з родинами українців, ув’язнених у Росії з політичних мотивів.

Про це у Facebook повідомила Омбудсман Людмила Денісова.

За її словами, у підсумку тривалих переговорів із головою делегації комітету в Україні Аланом Ешліманном домовилися, що зустріч відбудеться протягом липня-серпня. Окрім того, як написала Денісова, сторони домовилися зустрітись із головою регіональної делегації комітету Червоного Хреста в Росії відразу, як він повернеться з відпустки.

Раніше Денісова заявляла про відсутність жодної реакції від голови регіональної делегації комітету Червоного Хреста в Росії, Білорусі, Молдові й Україні Маґне Барта на її листи щодо відвідування ув’язнених у Росії українців. Омбудсман висловила сподівання, що її зустріч з Ешліманном “стане першим кроком до налагодження комунікації з МКЧХ”.

Загалом, за даними правозахисників, у Росії й окупованому нею Криму утримують понад 70 українських політв’язнів. Частина з них оголосили голодування на знак протесту.

Зокрема, ув’язнений у Росії на 20 років український кінорежисер Олег Сенцов у колонії за Полярним колом з 14 травня розпочав голодування з вимогою звільнення всіх утримуваних Москвою українських політв’язнів.

Окрім Сенцова, голодування на знак протесту проти переслідування оголосили ув’язнений в окупованому Росією Криму Володимир Балух, член Кримської контактної групи з прав людини з Ялти Емір-Усеїн Куку, засуджений у Росії українець Станіслав Клих, журналіст Станіслав Асєєв, відомий під псевдонімом Станіслав Васін, утримуваний у полоні бойовиків у Донецьку.

Раніше Людмила Денісова висловила обурення тим фактом, що представники Червоного Хреста ігнорують українських бранців на окупованих територіях і в Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter