Представниця МЗС Росії розповіла про недоречну поведінку депутата Слуцького

Дата: 12 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова не вважає вигадками звинувачення у сексуальних домаганнях, що звучать на адресу депутата російського парламенту Леоніда Слуцького.

В інтерв’ю НТВ вона розповіла, що п’ять років тому також стикнулася з недоречною поведінкою депутата.

“У Пітері після форуму, в ресторані… Леонід почав говорити якісь речі – причому це було публічно – які особисто мені були не дуже приємні. Мене вразило, що ті, хто були там присутні і ті, хто тепер засуджують його, в той момент зауваження йому не зробили і мене в цьому не підтримали”, − зауважила Захарова та додала, що тоді ще не була публічною особою.

За її словами, згодом вона познайомилася зі Слуцьким особисто та сказала, що його слова про неї були неприємними. Після цього жодних проблем у спілкуванні з депутатом в неї не було.

“Я вважаю, що завжди треба вміти домовлятися. Є, звісно, випадки, коли тебе не чують. І, до речі, я категорично не згодна з тими, хто говорить: та це їм це їм здалося, та якась там дівчинка, та вона не так одяглася, та це все її вигадки. Нічого подібного”, − підкреслила вона.

6 березня журналістка ВВС Фаріда Рустамова відкрито звинуватила в домаганнях депутата Леоніда Слуцького. За її словами, вона має в своєму розпорядженні аудіозапис розмови, в якій політик допускав неоднозначні висловлювання. ВВС опублікувала розшифровку їхнього діалогу.

За тиждень до цього про схожі ситуації заявили заступниця головного редактора телеканалу RTVI Катерина Котрікадзе та продюсерка телеканалу “Дождь” Дар’я Жук.

Раніше про непристойну поведінку парламентаря заявив телеканал “Дождь”. У кінці лютого телеканал повідомив про те, що щонайменше три журналістки анонімно звинуватили Слуцького в домаганнях.

Сам Слуцький заперечує звинувачення і називає їх “маячнею”. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський пообіцяв перевірити ці повідомлення, наголосивши, що не вважає нормальною таку поведінку.

7 березня голова Держдуми Росії В’ячеслав Володін, вітаючи журналісток парламентського пулу з 8 березня, заявив, що їм варто змінити роботу, якщо вони не почувають себе в безпеці під час роботи в парламенті.

Голова комітету Державної думи Росії з питань сім’ї, жінок і дітей Тамара Плетньова, зі свого боку, заявила, що не вірить звинуваченням у домаганнях на адресу депутата ЛДПР Леоніда Слуцького. Чиновниця порадила журналісткам “одягатися пристойніше” і не приходити в Держдуму, якщо їм страшно.

Також Союз журналістів Москви збирається “перевірити на етичність поведінку журналісток”, які поскаржилися на домагання з боку Слуцького.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter