Правозахисники заявили в прокуратуру про викрадення Панова. Поліція відкрила провадження

Дата: 11 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Кримська правозахисна група подала заяву про злочин прокурору Автономної Республіки Крим Василю Синчуку за фактом незаконного позбавлення волі українця Євгена Панова.

Про це повідомляють в прес-службі КПГ.

В правозахисній групі зазначають, що під час моніторингу 10 серпня було встановлено, що представники силових структур ФСБ Росії і окупаційної влади суб’єктів Російської Федерації незаконно позбавили волі громадянина України – Панова Євгена Олександровича.

“Наявні відеоматеріали також свідчать про нанесення тілесних ушкоджень Панову Євгену, крім того, є підстави вважати, що до нього застосовуються тортури. Таким чином, Панов Євген Олександрович є жертвою тяжких злочинів, скоєних на ТОТ АР Крим”, – зазначено в заяві КПГ.

У той же час в національній поліції повідомляють, що за фактом викрадення Панова відкрито кримінальне провадження.

Як повідомив в ефірі каналу 112 тимчасово виконуючий обов’язки глави Національної поліції Вадим Троян, слідчі кваліфікували цю подію по ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

За його словами, провадження відкрито за зверненням рідних Панова, яке надійшло в поліцію 10 серпня. Інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розслідування здійснюють слідчі Енергодарського відділення поліції Запорізької області.

“Ми вживаємо всіх необхідних заходів для швидкого, повного та неупередженого з’ясування всіх обставин скоєння цього злочину”, – підкреслив Троян.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про ліквідацію агентурної мережі української розвідки в Криму. У ФСБ стверджують, що затримали громадян як України, так і Росії, а керував цією мережею нібито Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, який також затриманий і дає свідчення.

В опублікованому ФСБ відео з боєприпасами, нібито вилучених в українських “диверсантів”, показують Панова в наручниках. Його супроводжували співробітники російських спецслужб.

Колега Панова також повідомив, що разом з ним зникли двоє його однополчан.

Родичі Панова, в тому числі його брат Ігор Котелянець, припускають, що Панов був викрадений і вивезений до Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter