Правозахисники розповіли, як абітурієнтам з тимчасово окупованих територій вступити в українські виші

Дата: 24 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Під час вступної кампанії 2023 абітурієнти з тимчасово окупованого Криму, з окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської області можуть подати 5 заяв на різні спеціальності, але лише в одному закладі вищої освіти. 

Про це повідомила правозахисна організація “Альменда”. Кримські правозахисники проаналізували наказ Міносвіти №271 та підготували покрокову інструкцію як абутурієнти з тимчасово окупованих територій (ТОТ) можуть дистанційно вступити до українського університету, інституту, технікуму, училища, коледжу, консерваторії чи академії.

Інструкція містить три основні кроки та підкроки, які абітурієнти проходять за підтримки Освітніх центрів “Крим – Україна” або “Донбас – Україна”.

Правозахисники громадської організації “Альменда” нагадують, що порядок вступу з тимчасово окупованих територій Міносвіти буде змінювати, тому абітурієнтам та їх батькам радять слідкувати за новинами на сторінці або в соцмережах, де кримські правозахисники повідомлять про зміни.

Абітурієнти з ТОТ можуть також отримати консультації з проблемних питаннях при вступі за електронною адресою: info@almenda.org

Напередодні ZMINA повідомляла, що в Україні з’явився чатбот “Освіта всім” для абітурієнтів, де містяться інформація щодо особливостей та основних дат вступної кампанії 2023 року.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року в другому читанні український парламент ухвалив закон щодо проведення у 2023 році Національного мультимедійного тесту (НМТ) для випускників 11-х класів. Обов’язковими предметами залишилися українська мова та математика.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter