В Україні презентували сайт, де можна повідомити про міжнародний злочин

Дата: 01 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Правозахисники презентували сайт “Справедливість заради миру на Донбасі”, на якому можна безпечно повідомити про злочин, що відбувся в зоні АТО.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ідея нашого сайту народилася і почала реалізовуватися в лютому 2016 року. Мета – дозволити жертвам і свідкам порушень прав людини, що мали місце в ході конфлікту на Донбасі, повідомляти про такі правопорушення безпосередньо правозахисникам”, – розповіла представниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив Аліна Боднар.

З її слів, одним з найважливіших розділів є розділ, який дозволяє дізнатися реальну ситуацію на Донбасі. Він наповнюється свідченнями очевидців, зібраними Коаліцією громадських організацій “Справедливість заради миру на Донбасі”.

Вона додала, що правозахисники класифікували типи порушень, які трапляються на Донбасі. Усі вони містяться в інтерактивній карті.

“У нас є розділ, в якому відвідувач може повідомити про порушення. Інформація передається в захищену базу Коаліції. Ми зробили все, щоб людина, яка повідомляє нам таку інформацію, була у безпеці”, – сказала Аліна Бондар.

Раніше повідомлялось, що в Україні переклали українською посібник “Відео як Доказ”, який пояснює, як відзняти відео, аби він був прийнятним для міжнародних судів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter