Правозахисники закликали слідкувати за розслідуванням теракту під Радою

Дата: 01 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Правозахисники Євромайдан SOS закликають громадськість уважно стежити за ефективністю розслідування терактів під Верховною Радою 31 серпня.

“Ми закликаємо громадськість слідкувати за ефективністю розслідування та підтримати родину загиблого і тяжко поранених. Ми хочемо знати правду, що відбулося в останній день літа під будівлею парламенту. Важливо встановити винних у нанесені шкоди життю та здоров’ю. Не менш важливо не дати владі покарати людей, які непричетні до силових сутичок”, – йдеться в повідомленні волонтерської правозахисної ініціативи Євромайдан SOS.

Євромайдан SOS висловлює співчуття родині та близьким загиблого 25-річного солдата строкової служби Ігоря Дєбріна і засуджує теракт.

“Нам прикро чути, як намагаються виправдати цю смерть різні люди, виходячи з чуток, хто саме кинув цю фатальну гранату у правоохоронців. Ми не бачимо різниці – багатодітна мати, герой АТО, агент Кремля, провокатор влади, священник і т.п. – хто б це не зробив, то є злочин і він заслуговує на покарання”, – наголошують правозахисники.

“У державі, за яку ми боролися на Майдані, людина, її життя та здоров’я, честь та гідність, права та свободи є найвищою цінністю. І перед нами виклик – всупереч усьому, із чим ми зараз боремося, не скотитися у дикість та не втратити людського обличчя. Бо саме цього від нас чекають”, – нагадують у Євромайдан SOS.

Нагадаємо, 31 серпня через вибуховий пристрій постраждав 131 правоохоронець. Троє правохоронців померли від поранень: боєць Нацгвардії 25-річний Ігор Дєбрін, 21-річний Дмитро Сластіков та 20-річний солдат строкової служби Олександр Костина.

Користувачі соцмереж категорично засуджують теракт, однак і нарікають на владу щодо непрозорості конституційного процесу в Україні, що провокує насильство.

Українська Гельсінська спілка з прав людини пропонує безкоштовний юридичний захист всім постраждалим. Правозахисники зазначають, що це дозволить не лише покарати злочинців, але й отримати грошову компенсацію за рішенням Європейського суду з прав людини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter