Правозахисники закликають вітати з днем народження фігуранта “чеченської справи”

Дата: 20 Травня 2016
A+ A- Підписатися

Правозахисники закликають 21 травня вітати з днем народження фігуранта “чеченської справи” Миколу Карпюка.

Завтра йому виповнюється 54 роки.

“Якраз у ці дні у Верховному Суді Чечні завершується слухання повністю сфальшованої справи, в рамках якої Микола, а також киянин Станіслав Клих обвинувачувалися в участі у чеченських війнах. Присяжні винесли їм обвинувальний вердикт, і тепер справа техніки – який вирок винесе суддя: 15, 20 років, довічне… Попри це, ми віримо у якнайшвидше повернення Миколи й Станіслава, так само як інших заручників, до України, і докладатимемо для цього всіх зусиль”, – наголошують правозахисники кампанії #LetMyPeopleGo

21 травня о 13:00 на Майдані Незалежності в Києві також відбудеться флешмоб. Учасники будуть фотографуватися з вітальними плакатами.

Нагадаємо, вчора присяжні у Верховному суді Чечні визнали Миколу Карпюка та Станіслава Клиха винними у злочинах під час Чеченської війни.

За версією слідства, Станіслав Клих і Микола Карпюк були членами організації УНА-УНСО, яка визнана екстремістською та її діяльність заборонена на території Російської Федерації, і в кінці 1994 – початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter