Правозахисницю Олену Васильєву затримали в аеропорту Ізраїля

Дата: 17 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Російська правозахисниця Олена Васильєва, що збирає інформацію про загибель російських солдатів на Донбасі, затримана прикордонним контролем в аеропорту Ізраїля.

Як пише “Центр журналістських розслідувань“, про це у блозі заявив голова Міжнародного Гіперсіоністського Руху “Беад Арцейну” (“За Батьківщину!”) Авраам Шмулевич.

Олена Васильєва, російська правозахисниця, керівник групи “Вантаж 200”, що збирає інформацію про загибель російських солдатів у війні проти України, помічник Нємцова (на підставі її даних Нємцов писав свою доповідь) і Каспарова сьогодні, 16 березня, прилетіла до Ізраїлю з Києва і була затримана ізраїльським прикордонним контролем“, – повідомив Шмулевич.

За його словами, Васильєвій було сказано, що її не пустять до Ізраїлю, “щоб не створювати проблеми з Путіним”, і що вона буде депортована. До того ж її збираються депортувати до Росії, що незаконно. Васильєва побоюється, що після прильоту до Москви її просто вб’ють або в кращому випадку заарештують, сказав Шмулевич.

На початку січня російська правозахисниця на прес-конференції в Києві повідомила, що на Донбасі за час проведення АТО загинули більше 5500 громадян Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter