Правова допомога для кримчан, чиє майно не пропускають до материкової України

Дата: 16 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Кримчани, які перевозять особисті речі через адміністративний кордон з материковою Україною і стикаються з будь-якими перешкодами, можуть звертатись за безкоштовною правовою допомогою. Таку допомогу надають спеціалізовані приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Херсоні та Києві.

Про це повідомляється на сторінці приймальні у Фейсбук.

Правозахисники нагадують, що Апеляційний адміністративний суд Києва скасував та визнав нечинним пункт 1 постанови Кабінету Міністрів України № 1035, за яким кримчанам заборонялось вивозити з Криму особисті речі за винятком обмеженого переліку.

В УГСПЛ наголошують, що рішення суду набрало чинності в момент проголошення – 14 червня.

“На жаль, цілком можливим є прийняття Кабінетом Міністрів нової постанови іншого змісту, але аналогічної по суті. Наприклад, з більш розширеним, але так само вичерпним переліком речей, дозволених особам до провезення через КПВВ з Кримом.

Прийняття такого роду рішень з боку виконавчої влади стане зухвалим та відвертим порушенням Конституції України, прав людини та демонстративним ігноруванням рішень судової влади, позицій громадянського суспільства та правозахисної спільноти”, – зазначають в УГСПЛ.

Також правозахисники припускають, що працівники Митної служби деякий час можуть просто ігнорувати рішення суду про скасування в частині Постанови № 1035 та чинити перешкоди в перевезенні особистих речей через КПВВ з Кримом.

У зв’язку із цим всіх осіб, які перетинають КПВВ з Кримом після 14 червня 2017 року та зазнають будь-яких перешкод у провезенні речей особистого вжитку, УСПЛ просить звертатись до її приймалень за безоплатною правовою допомогою за такими контактами:

Київтелефон приймальні +38 (050) 140 25 65

Viber: +38 (099) 793 64 18

Е-mail: krym.priemnaya@gmail.com

Херсон – адреса приймальні: вул. Мозолевського, 2 (1 поверх), офіс 19

Графік прийому: понеділок та середа – з 14:00 до 18:00 виключно за попереднім записом по телефону.

Телефон приймальні та viber +38 (066) 883 11 49

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter