Правопорядок на Великодні свята підтримуватимуть понад 23 тисячі правоохоронців

Дата: 01 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Для забезпечення правопорядку під час святкування Великодня, що цьогоріч відзначають 5 травня, по всій Україні на чергування вийдуть понад 23 тисячі правоохоронців. 

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Максим Ахрамєєв

Священник торік відправляє Великоднє богослужіння біля церкви на Київщині, яка постраждала від російських обстрілів. Фото: Владислав Мусієнко / Reuters

Очікують, що до храмів підуть понад 10 мільйонів вірян, а в 13 тисячах культових споруд України відбудуться богослужіння. У Нацполіції, щоб стежити за порядком, пообіцяли створити резерви з-поміж поліції особливого призначення, вибухотехніків та кінологів.

“У цілому буде залучено понад 23 тис. правоохоронців. Зрозуміло, ми будемо нести службу пліч-о-пліч з нашими колегами зі служби з надзвичайних ситуацій”, – сказав Ахрамєєв. 

Окремо в поліції звернули увагу, що у Великодню ніч графік комендантської години не зміниться, тож вона триватиме з 00:00 до 5:00.

Нагадаємо, що торік СБУ закликала не відвідувати масових зібрань на Великдень, а в ДСНС звертали увагу на мінну безпеку, адже внаслідок російського вторгнення чимало територій досі залишаються забрудненими, зокрема кладовища.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter