Правоохоронці знешкодили агентів ФСБ, які готували ракетні удари по об’єктах Укрзалізниці

Дата: 27 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Есбівці нейтралізували розгалужену агентурну мережу ФСБ у Харківській та Донецькій областях. До складу групи входило восьмеро місцевих жителів. Відомо, що один з них використовував для прикриття статус помічника чинного народного депутата України та посвідчення журналіста.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Підозрювані збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіонів, а також маршрути руху військових ешелонів і розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ.

Агенти РФ розвідували локації складів з боєприпасами, вогневих позицій, блокпостів та фортифікаційних споруд українських військ у прифронтових районах Сходу України та на Дніпропетровщині.

Фото: Служба безпеки України

Крім того, під час тимчасової окупації Ізюма і Балаклеї фігуранти добирали кандидатів до складу місцевих окупаційних адміністрацій.

Контррозвідники задокументували дії російських агентів і затримали чотирьох учасників ворожої мережі. Ще четверо – перебувають на території Росії. Щодо них тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності.

За даними слідства, агентурну мережу сформували два кадрових співробітники ФСБ ще до початку повномасштабного вторгнення. До її складу також увійшов агент, якого завербував почесний консул РФ у Харкові.

Фото: Служба безпеки України

Після 24 лютого 2022 року ФСБ активувала своїх помічників для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

У помешканнях підозрюваних правоохоронці виявили російську символіку та прокремлівську літературу.

Фото: Служба безпеки України

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що в прифронтових районах Миколаївської області правоохоронці затримали контрактника однієї з військових частин, дислокованих на території регіону, який хотів перейти на бік армії РФ. 

Щоб встановити зв’язок з росіянами, він звернувся до своєї сестри, яка проживає в Росії та, як зазначають у СБУ, перебуває в близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань – заступником командира з військово-політичної роботи 83 окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС РФ Володимиром Снєговським.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter