Мешканці Снігурівки, яка була “головною бухгалтеркою” окупаційної адміністрації, оголосили про підозру

Дата: 11 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
Суд у Миколаєві обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою так званій “головній бухгалтерці” зі Снігурівки, яка співпрацювала з окупантами.
 
Про це повідомила пресслужба Центрального районного суду Миколаєва.
 
Фото з відкритих джерел

“У Центральному районному суді м. Миколаєва обрано запобіжний захід 59-річній мешканці м. Снігурівка, підозрюваній у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України. Підозрюваній ухвалено запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави”, – йдеться у повідомленні.

Дана стаття передбачає необов’язкову конфіскацію майна та обов’язкове позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років.

Згідно з матеріалами клопотання, підозрювана погодилась обійняти посаду головного бухгалтера в незаконно створеному окупаційною владою органі влади, т. зв. “військово-цивільній адміністрації м.Снігурівки та Снігурівського району“.

Функцію головного бухгалтера жінка виконувала, починаючи з літа 2022 року. На посаді вона організовувала та контролювала роботу бухгалтерського відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, нараховувала заробітну плату співробітникам адміністрації, формувала звітність роботи відділу.

За свою роботу жінка отримувала грошову винагороду у сумі 70 тисяч рублів.

Нагадаємо, на початку грудня трьох керівників навчальних закладів у деокупованому Куп‘янському районі Харківщини підозрюють у колабораціонізмі. Обвинуваченим може загрожувати до трьох років за ґратами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter