Правоохоронці затримали “енергетика”, який переспрямував електрику до військових баз РФ

Дата: 09 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На деокупованій території Донеччини слідчі затримали “енергетика”, який від’єднав від електропостачання райцентр та переспрямував світло окупаційній “адміністрації”, військовим базам та складам з російською зброєю.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Підозрюваним є колишній працівник місцевих електромереж, який після тимчасової окупації частини регіону підтримав загарбників. За це його призначили керівником “РЕС Краснолиманського району”, яке підпорядковувалося так званому “міністерству вугілля та енергетики ДНР”.

Перебуваючи на “посаді”, чоловік від’єднав районний центр від електроживлення і переспрямував його на потреби окупаційних угруповань РФ. Знеструмивши місто, окупанти забезпечували енергопостачання своїх окупаційних органів, військових баз та складів зі зброєю і боєприпасами.

Щоб набрати “штат” і провести технічні заходи, він налагодив співпрацю з представниками “регіональної енергопостачальної компанії” тимчасово окупованої Горлівки.

Після звільнення Лимана чоловік намагався втекти з міста. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили й затримали його.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Розв’язується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях правоохоронці викрили в Лимані Донецької області жінку, яка добровільно пішла на співпрацю з росіянами та приєдналася до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter