Правоохоронці викрили агентурну групу російського ГРУ, яка коригувала ракетні удари по Запоріжжю

Дата: 22 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У результаті багатоетапної спецоперації в Запорізькій області нейтралізували агентурну групу Головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ), яка збирала дані про дислокацію та переміщення Сил оборони України на півдні. 

Про це інформує Запорізька обласна військова адміністрація. 

Фото: Служба безпеки України

Як зазначається, організаторкою агентурної групи є мешканка тимчасово окупованого Мелітополя, яку завербували російські спецслужби для проведення підривної діяльності.

За даними слідства, її чоловік входить до складу окупаційного угруповання РФ і бере безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ на південному фронті. 

Для збору розвідданих жінка залучила свекра, який мешкав в обласному центрі. Він мав здійснювати зовнішнє спостереження за переміщенням українських військ і робити фотофіксацію об’єктів.

Отриману від родича інформацію підозрювана передавала окупантам для планування і підготовки серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту. У разі успішного виконання завдань окупанти обіцяли жінці “керівну посаду” в окупаційній адміністрації, а її чоловіку – переведення з передової в тил угруповань РФ.

У процесі оперативних дій співробітники СБУ затримали учасника агентурної групи із Запоріжжя під час спроби передання росіянам закритих відомостей. Правоохоронці повідомили йому про підозру та скерували до суду обвинувальний акт.

А організаторці групи повідомили про підозру заочно в межах кримінального провадження за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Тривають комплексні заходи для притягнення зрадниці до відповідальності.

Нагадаємо, що правоохоронці затримали двох мешканців Вишгородського району, які допомагали російським військам під час тимчасової окупації частини Київщини та катували цивільного хлопця. Слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter