Правоохоронці встановили особи понад 5 тисяч військових РФ, які перебували в Київській області під час окупації

Дата: 14 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Національна поліція встановила дані понад 5 тисяч російських окупантів, які перебували в Київській області після початку повномасштабного вторгнення в Україну і можуть бути причетними до воєнних злочинів.

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Фото з відкритих джерел

“Поліція Київської області вже встановила понад 5 тисяч солдатів армії Росії, які були тут і причетні до того, що відбувалося на нашій території, тобто до порушення наших суверенних кордонів і злочинів щодо українців”, – сказав Нєбитов.

Правоохоронці встановили особисті дані цих військових і навіть дані членів сімей деяких з них та місця їхнього проживання на території Росії. Всю цю інформацію збирають до спеціальної бази даних.

За інформацією поліції, після Київщини частину російських військових перекинули на інші напрямки, де вони й загинули.

“Ми під час зустрічі людей, які прибувають з евакуації, намагалися максимально швидко встановити всі ті телефони, які забрали окупанти. І надалі ми їх фіксували після 31 березня – у квітні вже на Сході нашої країни”, – заявив очільник поліції Київщини.

Посадовець зазначає, що більшість зафіксованих випадків воєнних злочинів, які чинили окупанти в Бучі, розслідує Служба безпеки України. Зараз слідчі дії відбуваються на етапі відтворення подій зі свідками та проведення впізнань. Також слідчі чекають на результати експертиз.

Нагадаємо, після звільнення Бучі від російських окупантів, правоохоронці виявили на території міста 422 тіла вбитих мирних жителів. Поліція почала отримувати повідомлення про вбивства цивільних у Бучі майже одразу після окупації Київщини, але перевірити та підтвердити інформацію про воєнні злочини вдалося лише після повного звільнення області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter