Правоохоронці повідомили про підозру ще одному учаснику “самооборони Севастополя”

Дата: 12 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці повідомили про підозру учаснику незаконного збройного формування “самооборона Севастополя” за ч. 2 ст. 260 КК України.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

Слідчі підозрюють чоловіка в тому, що протягом лютого-березня 2014 року він здійснював “контрольно-пропускний режим” на незаконно створеному блок-пості “Орловський міст”, який знаходився при в’їзді до Севастополя.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Імені та прізвища підозрюваного у відомстві не називають. Утім, Центр журналістських розслідувань повідомляє про Максима Володимировича Земенка (Zemenko Maksim Vlodimirovich), 29.04.1987 року народження.

Блокпост «Орловский мост”. Зенитный ракетный комплекс “Оса”. Фото: blokpostsevastopol.ru

“Погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї підозрюваний здійснював перевірки документів громадян та обшукував транспортні засоби, а також брав участь у затриманні українських громадян на території півострова. На даний час, “самооборонівця” оголошено в розшук”, – мовиться в повідомленні.

У липні 2020 року слідчі главку Нацполіції в АРК і Севастополі повідомили про підозру двом учасникам “Самооборони Севастополя” Олегу Голованю та Олександру Синявському, які сприяли окупації Криму Росією. 

2014 року Головань був командиром блокпосту “Верхнєсадове”, найбільшого у Севастополі, бійців якого озброїв особисто Ігор Гіркін (Стрєлков). Блокпост мав прямий зв’язок зі штабом Чорноморського флоту РФ. Трафік автомобілів, автобусів та людей на ньому контролювали понад 100 людей. Синявський ще в часи Антимайдану (грудень 2013 року – січень 2014 року) із бійців свого спортклубу створив підрозділ “Славянський щит”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter