Правоохоронці ідентифікували військового РФ, який у червні минулого року розстріляв автомобіль із цивільними на Харківщині

Дата: 21 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці ідентифікували російського командира, який у червні минулого року поблизу села Велика Комишуваха на Харківщині розстріляв з кулемета бронемашини автомобіль з цивільним подружжям. Про свій вчинок росіянин розповів дружині в телефонній розмові.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

“За даними слідства, 23 червня 2022 року подружжя з Донеччини поїхало на власному автомобілі до міста Бахмут, щоб евакуювати літніх хворих батьків. Поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району їхній автомобіль розстріляли російські військові”, – йдеться в повідомленні.

Поранення дістав чоловік. Жінка намагалася врятувати його, проте росіяни продовжили обстріли.

У цей час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автівки. Щоб урятувати родину, бійці ЗСУ відправили дрон із запискою “ЙДИ ЗА МНОЮ”. Побачивши коптер, жінка не розуміла, що їй робити, але пішла за ним. Дрон привів її до українських військових.

 

Тим часом окупанти підійшли до розстріляної автівки, побачили непритомного чоловіка і вирішили, що він помер. Вони скинули його тіло в траншею на узбіччі дороги. Чоловік понад 30 годин пролежав там без тями, а потім зміг самотужки дістатися до бази ЗСУ.

Правоохоронці ідентифікували російського військового, завдяки радіоперехопленню. Під час однієї з телефонних розмов із дружиною підозрюваний, сміючись у слухавку, сказав: “Я человека сегодня убил”.

Зловмисником виявився мешканець Москви, командир мотострілецького підрозділу ЗС РФ. Він, керуючи БМП, застосував великокаліберний кулемет, щоб розстріляти автомобіль з подружжям.

Військовому РФ повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України). Його оголосять у розшук.

Нагадаємо, командир російської батальйонно-тактичної групи армії РФ, який наказував відкривати вогонь по мирних жителях постане перед судом. Військовому РФ загрожує до п’ятнадцяти років за ґратами або довічне ув’язнення за порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter