Правоохоронці ідентифікували понад сотню військових РФ, які вчиняли воєнні злочини в Бучі

Дата: 31 Березня 2024
A+ A- Підписатися
Поліція ідентифікувала понад тисячу російських загарбників, які в кінці лютого 2022 року вдерлись у Бучу. Також вдалося встановити особи більш як 100 військових, які безпосередньо вчиняли воєнні злочини.
 
Про це повідомили у Національній поліції.
 
Ілюстративне фото. Джерело: Meta

“Місто було в окупації 28 днів. Викрадення, тортури, зґвалтування, мародерство та вбивства цивільних, у тому числі й дітей – неповний перелік того, що за цей час там вчинили російські військові. Українські поліціянти ретельно задокументували ці воєнні злочини для Міжнародного кримінального суду”, – ідеться у повідомленні.

Слідчі Нацполіції вже опитали сотні свідків і потерпілих. Провели сотні допитів, експериментів та оглядів місця подій, вивчили терабайти даних з зовнішніх камер спостереження.

Це дозволило отримати величезний масив інформації про підрозділи збройних сил Російської Федерації, які перебували в місті Буча: повні анкетні дані, дані про займані посади, розмежування по взводах та відділеннях, інформація про зброю та техніку, місця проживання, контактні телефони та дані родичів.

“Поліціянти вже ідентифікували більше тисячі російських військових, що в кінці лютого 2022 року вторглись у Бучу. Отримана інформація дозволила нам накласти маршрути руху окупантів з конкретним часом та місцем, а це, зокрема, дало можливість ідентифікувати знаходження конкретного підрозділу на місці злочину під час його вчинення. Ми змогли розібрати повну структуру ударних угруповань окупантів так званих БТГр (батальйонно-тактичних груп), структуру їхнього керівництва, види та розмежування техніки та озброєння”, – зазначив старший слідчий Нацполіції в особливо важливих справах Іван Дулкай.

Слідчі вже встановили більше сотні російських військових, які безпосередньо вчиняли воєнні злочини в Бучі.

Мало того, зауважили у Нацполіції, правоохоронці вже знають кожного російського командира, який віддавав злочинні накази на знищення Бучі та її жителів.

Весь цей час поліціянти не тільки документують дії ворога, але й вивчають його тактику й спосіб мислення. Вони намагаються змоделювати поведінку, цілі й бажання росіян для того, щоб зрозуміти причини таких масових злочинів. Поліціянти змогли знайти характерні патерни поведінки – їхній аналіз приводить до висновку, що вбивства в місті Буча не були неконтрольованою поведінкою окремих військових.

“Ми бачимо чіткий зв’язок між тими командами керівників підрозділів збройних сил РФ та великою кількістю вбитих в місті. І ми докладаємо всіх зусиль для того, аби росіяни відповіли за кожну українську сльозу, а вказаний зв’язок був доведений та оформлений як обвинувачення вищого керівництва збройних сил РФ в суді”, – підкреслив Дулкай.

Нагадаємо, у Бучі на Київщині все ще є зниклі безвісти, їх розшук триває, тож кількість убитих і закатованих росіянами місцевих жителів – не остаточна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter