Правоохоронці затримали зловмисників, які вербували людей для наркоторгівлі в Росії

Дата: 09 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Прокуратура Києва скерувала до Солом’янського районного суду обвинувальний акт щодо чотирьох осіб, які завербували 23 громадян України та перевезли їх до Російської Федерації задля продажу наркотиків. 

Про це на сторінці у Facebook повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко

Злочинці розміщували в інтернеті оголошення про працевлаштування в Росії начебто кур’єром, після чого організовували переміщення охочих до країни, розповідають правоохоронці. 

“Згодом, уже на території РФ, зловмисники шляхом обману під приводом доставки різних товарів експлуатували громадян України для здійснення збуту наркотичних засобів та психотропних речовин. Через ці злочинні дії громадяни України були затримані правоохоронними органами Російської Федерації та на даний час перебувають у місцях позбавлення волі за вироками російських судів”, – зазначив Лисенко. 

Троє фігурантів справи наразі перебувають під вартою, один – під домашнім арештом. Крім того, за словами Лисенка, досі триває досудове розслідування за фактом переміщення до Росії ще понад 200 громадян України для експлуатації у формі втягнення в злочинну діяльність, пов’язану зі збутом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Як відомо, Україна опинилася на 49-й позиції зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства. В умовах рабства тут живе 301 тисяча людей. За даними правозахисників, Україна – лідер у Східній Європі за кількістю потерпілих від торгівлі людьми. Ми є країною походження, транзиту та призначення. Основними країнами, куди відправляють українців, залишаються Росія та Польща. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter