Праві активісти прийшли на суд щодо банеру з Маршу жінок

Дата: 12 Березня 2018
A+ A- Підписатися

До Шевченківського районного суду Києва, де наразі триває слухання у адміністративній справі щодо банеру, використаного під час Маршу жінок 8 березня, прийшли представники правих сил.

Про це у Facebook повідомляє ЛГБТ організація “Інсайт”.

В організації зазначили, що близько 50 чоловіків з ультраправих угруповань чекали на представниць ГО “Інсайт” в Шевченківському суді та біля будівлі. В руках у них були телескопічні дубинки та газові балончики. 

Представницям “Інсайту” вдалося вийти з будівлі суду без ушкоджень. Засідання суду перенесено на 14 годину 15 березня. 

“Ми вимагаємо забезпечення безпеки представників громадської організації “Інсайт” та справедливого суду”, − підкреслили вони.

Голова організації “Інсайт” Олена Шевченко також повідомила, що, не зважаючи на те, що близько 20 праворадикальних активістів прямо в в залі суду намагалися тиснути на неї, охорони ніякої надано не було.  

Після оголошення про перенесення засідання суддя порекомендував Олені та членам її організації не виходити з приміщення суду. Але вони викликали приватну охорону і вийшли через інший вихід. 

“У 2016-му у Львові під час проведення Фестивалю Рівності була схожа ситуація у суді, де мене блокувало біля 40 осіб праворадикалів. Виходячі з цього, мені здається, що ситуація в Україні виходить з під контролю держави. Загони радикалів можуть дозволити собі прийти до суду та відверто залякувати людей. Не думаю що це ок. Щодо звинувачення за ст 185-1, можу сказати, що у 2012му мене вже судили за цією статтею, але тоді був режим Януковича. А що зараз?”, — написала Олена на своїй сторінці у Фейсбук. 

Нагадаємо, під час Маршу жінок, який пройшов 8 березня у Києві, противникам акції не сподобався банер, де на чорному фоні був зображений тризуб та оголена жінка. Молодики намагались силою відібрати банер в учасниць. Розборонити учасників сутички вдалося працівникам поліції превентивної комунікації.

Згодом стало відомо, що через банер на голову “Insight LGBTQ NGO” склали адміністративний протокол. В організації заявили, що не підтримують ультраправий радикалізм і насильство щодо учасниць і учасників мирних протестів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter