Працівники телеканалу “Новий Чернігів” заявляють, що намір скоротити їм фінансування, є тиском на ЗМІ з боку місцевої влади

Дата: 08 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Колектив комунального телеканалу  “Новий Чернігів” розцінює намір скоротити фінансування каналу начальником міської військової адміністрації Дмитром Брижинським як тиск на медіа та спробу можливого його закриття.

5 червня “Новий Чернігів” оприлюднив відповідну заяву у фейсбуці.

Дмитро Брижинський

Начальник МВА своїм одноосібним рішенням вносить зміни до фінансування комунального підприємства “Новий Чернігів” на 2024 рік. Посеред року Брижинський планує його скоротити на суму в розмірі 3 млн 452 тис. грн. Це кошти, як і весь річний кошторис, розрахований тільки на виконання захищених статей видатків – заробітних плат працівників та комунальних послуг”, – йдеться в заяві. 

Як повідомили на каналі, про наміри Брижинського скоротити їм фінансування медійники дізналися з його публікації в соцмережах 4 червня, коли очільник Чернігівської МВА поінформував, що підписав розпорядження про внесення змін до бюджету щодо скорочення фінансування комунального підприємства “Телерадіоагентство “Новий Чернігів”. Свої дії він пояснив тим, міська рада Чернігова на чолі з в.о. голови Олександром Ломаком використовує комунальне телебачення для власного піару. Тому посадовець вважає за необхідне та переспрямувати кошти на потреби Збройних сил України.

Жодної попередньої зустрічі чи розмови з керівником каналу в чиновника не було: ні до публікації, ні, тим паче після… Розцінюємо такі дії, яким не надано жодного пояснення, як спроби тиску на канал та його роботу з подальшим можливим його закриттям. Це тривожний сигнал для нас, як журналістів, так і всієї громади міста, коли у прифронтовому Чернігові робляться спроби штучно “згорнути” діяльність міського телеканалу”, – заявили журналісти. 

Як зазначили в Інституті масової інформації, в Чернігові між військовою адміністрацією, яку очолює Брижинський, та міською радою з початку 2023 року триває протистояння щодо розподілу сфер впливу та бюджету.

Нагадаємо, впродовж січня–березня 2024 року правоохоронці зареєстрували 22 кримінальні справи щодо злочинів, вчинених проти медійників. З них одне передали до суду з обвинувальним актом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter