Працівники СБУ виявили ще 30 колаборантів на території окупованої Луганщини

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники Служби безпеки України ідентифікували 30 нових колаборантів у захоплених районах Луганської області. Ці люди працюють на владу РФ у так званих окупаційних органах “МВС” та “генпрокуратури”.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: СБУ

За даними СБУ, псевдоутворення виконують завдання Кремля щодо нав’язування окупаційного режиму місцевим жителям та їх залякування. Для цього загарбники проводять масові репресії і незаконні затримання громадян.

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство і погрози фізичної розправи. Зафіксовані численні факти викрадення людей та пограбування майна, – зазначають правоохоронці.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність представника так званого “следственного управления по Старобельскому району генпрокуратуры ЛНР”. За даними слідства, він причетний до організації незаконних переслідувань колишніх українських військових і правоохоронців, які проживають на окупованих територіях сходу України.

Встановлено, що  разом з підлеглими колаборант вривався до осель місцевих жителів під приводом сфабрикованих “кримінальних справ”. Зловмисники супроводжували свої дії насильством навіть до людей з інвалідністю.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла, вчинене із застосуванням насильства або із загрозою його застосування) Кримінального кодексу України.

СБУ також ідентифікувала колаборантів, які вступили до лав так званих “райвідділів МВС ЛНР” у Старобільському та Сватівському районах. Вони сприяють окупантам у придушенні спротиву.

Слідчі встановили адреси перебування, маршрути переміщення та зв’язки ворожих прибічників. Тривають заходи для їхнього притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозри в колабораційній діяльності дев’ятьом організаторам псевдореферендумів РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter