Працівникам псевдоміністерств спорту та фінансів на окупованих територіях Запорізької області повідомили про підозру

Дата: 24 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованій території Запорізької області правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності “міністерці фінансів” та “заступнику міністра спорту”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Фото: Запорізька обласна прокуратура

За даними слідства, у травні 2022 року окупанти призначили мешканку Донеччини “начальницею головного управління фінансів, майнових та земельних відносин військово-цивільної адміністрації Запорізької області”. У грудні вона добровільно очолила так зване “міністерство фінансів військово цивільної адміністрації Запорізької області”.

До обовʼязків жінки входило переналаштування фінансової системи регіону під російські стандарти, а саме: введення в обіг російського рубля та облік ліцензованих суб’єктів, які ведуть господарську діяльність тощо.

Інший підозрюваний, будучи директором дитячо-юнацької спортивної школи Мелітополя, прийняв пропозицію очолити так званий “департамент культури, спорту та молоді військово-цивільної адміністрації міста Мелітополь”. Згодом його призначили заступником міністра в новоствореному псевдооргані – “міністерстві культури, спорту та туризму військово-цивільної адміністрації Запорізької області”. 

Працюючи на ворога, він забезпечував реформування галузі культури та спорту під стандарти РФ. Чоловік особисто проводив зібрання зі спортивними тренерами, яких схиляв до співпраці з окупантами. Також батькам учнів він “пропонував” відновити навчальний процес у спортивних школах за російською програмою.

Нагадаємо, що у січні есбівці спільно з ДБР встановили особи ще п’ятьох підозрюваних, які вступили до створеного агресором “головного управління МВС Херсонської області”. У лавах окупаційного органу їх призначили очільниками так званого “Голопристанського відділу поліції”, який поширює кремлівський режим та придушує рух опору на тимчасово захопленій частині регіону.

За матеріалами Служби безпеки їм повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне обіймання посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter