​​Правоохоронці ідентифікували нових керівників окупаційного “МВС РФ” на Херсонщині

Дата: 25 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Есбівці спільно з ДБР встановили особи ще п’ятьох підозрюваних, які вступили до створеного агресором “головного управління МВС Херсонської області”. У лавах окупаційного органу їх призначили очільниками так званого “Голопристанського відділу поліції”, який поширює кремлівський режим та придушує рух опору на тимчасово захопленій частині регіону.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Так, підозрювані брали участь у проведенні масових репресій проти місцевих жителів. Правоохоронці зафіксували факти незаконного переслідування і викрадення людей, а також розграбування їхнього особистого майна під виглядом “профілактичних зачисток”.

Слідчі зібрали всі установчі дані на кожного підозрюваного, задокументували їхню діяльність і встановили місця їхнього перебування.

За матеріалами Служби безпеки повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне обіймання посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України:

  • Бузукіну С. О. – начальнику “Голопристанського відділу поліції”;
  • Целорунгову В. Л. – заступнику начальника “Голопристанського відділу поліції”;
  • Воронову М. Ю. – начальнику відділу карного розшуку;
  • Норченку А. В. – начальнику відділу дорожньо-патрульної служби;
  • Колесніченку М. І. – співробітнику відділу карного розшуку.

Усі вони – місцеві жителі, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських окупантів і запропонували їм свою допомогу у війні проти України.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, що Служба безпеки встановила особу представника російських спецслужб, який бере активну участь у війні проти України. Ним виявився кадровий співробітник 3 відділу 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ Сергій Сініцин з позивним Сабір.

Сініцин особисто погоджував призначення керівників та “оперскладу” окупаційного органу, а потім координував їхні каральні рейди проти громадян.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter