Працівниця ЗАЕС після поранення осколком потрапила в реанімацію

Дата: 08 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок російського обстрілу 7 серпня осколкове поранення отримала працівниця Запорізької атомної електростанції. 

Про це повідомили в “Енергоатомі”.

Російський танк на території ЗАЕС у серпні. Фото: Reuters

Працівниця Юлія Янжула отримала проникне осколкове поранення грудної клітки. Нині жінка перебуває в реанімації енергодарської міської лікарні в середньотяжкому стані.

“Постійні обстріли ЗАЕС та її міста-супутника Енергодар призводять не лише до значних пошкоджень станції, що вже є безпрецедентним актом ядерного тероризму, а й до постійної загрози життю і здоров’ю працівників Запорізької АЕС та місцевих жителів”, – коментують ситуацію в “Енергоатомі”. 

Попри тиск та обстріли український персонал станції продовжує працювати.

У нелюдських умовах виконуючи всі заходи для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки не лише нашої держави, а й усього світу!” – нагадують в “Енергоатомі”. 

На думку українських посадовців, російські війська обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію, щоб знеструмити південь України. В “Енергоатомі” кажуть, що росіяни готові підірвати АЕС. 

Президент України Володимир Зеленський 7 серпня в розмові з главою Європейської ради Шарлем Мішелем обговорив обстріл Запорізької АЕС та закликав до санкцій проти атомної галузі Росії.

Нагадаємо, що наприкінці квітня над територією ЗАЕС пролетіли дві російські крилаті ракети. Після цього Україна закликала МАГАТЕ встановити демілітаризовані зони навколо українських АЕС, однак досі цього не зробили. 

Фотографія обкладинки: Reuters 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter