Пожежу в лікарні Білої Церкви розслідують за статтею щодо порушення вимог безпеки

Дата: 05 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

У Білій Церкві внаслідок пожежі загинула літня жінка. 

Про це повідомили в поліції Київщини. 

Про задимлення в гематологічному відділенні Білоцерківської міської лікарні № 1 правоохоронцям повідомили лікарі закладу близько шостої ранку 4 жовтня. За попередньою інформацією, пожежу спричинив увімкнений обігрівач у палаті, через несправність якого загорівся матрац одного з пацієнтів.

На місце події одразу приїхали рятівники, які евакуювали всіх, хто перебував у приміщенні відділення. Водночас одна з пацієнток, 74-річна місцева мешканка, яка лікувалася після інфаркту, померла на вулиці. Причини її смерті та остаточні причини загоряння наразі встановлюють слідчі.

 

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво в провадженні за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. 

Нагадаємо, що влітку до суду скерували справу щодо цьогорічної пожежі в приватному будинку для літніх у Харкові, внаслідок якої загинули 15 осіб. Заклад незаконно використовували як геріатричний пансіонат.

Після трагедії всіх надавачів соціальних послуг зобов’язали об’єднати в застосунку “Дія”. За даними уряду, понад половину перевірених після пожежі будинків для літніх перебувають поза полем зору держави. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter