Пожежа у будинку для літніх людей забрала 17 життів

Дата: 29 Травня 2016
A+ A- Підписатися

17 людей загинули під час пожежі в будинку для осіб похилого віку у селі Літочки Броварського району на Київщині.

Про це повідомляє відділ комунікації Головного Управління Нацполіції Київщини.

Правоохоронці встановили, що на момент пожежі в будинку перебувало 35 людей. Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій врятували 18 людей. Із них п’ятеро мають опіки різних ступенів тяжкості. Їх госпіталізували до Броварської районної лікарні.

“У цьому домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце у хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць”, – йдеться у повідомленні.

За словами першого заступника Голови Нацполіції України Вадима Трояна, підприємця затримали у порядку ст. 208 Кримінально-процесуального Кодексу. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Наразі слідчі встановлюють причини пожежі, а поліцейські перевіряють правомірність функціонування цього закладу та надання належних заходів догляду за літніми людьми.

Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе висловила співчуття рідним та близьким постраждалим від імені Національної поліції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter