Введення інституту кримінальних проступків в Україні відклали ще на рік

Дата: 04 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Інститут кримінальних проступків має запрацювати в Україні з 2021 року. 

Про це повідомляє видання “Закон і бізнес”.

Згідно із законом, який підписав у квітні поточного року експрезидент Петро Порошенко, поняття кримінальних проступків мало з’явитися в українському законодавстві на початку 2020 року. Проте парламентарі на засіданні 3 грудня відтермінували впровадження цього інституту ще на рік.

Причиною цього, за словами заступника генерального прокурора Віктора Чумака, стало тендерне законодавство, адже нібито не готове програмне забезпечення, без якого не зможе працювати ЄРДР і, як наслідок, правоохоронні підрозділи не знатимуть, хто та що розслідуватиме.

Як відомо, парламент проголосував за введення до Кримінального кодексу поняття кримінальних проступків ще в лютому 2018 року. Тоді кримінальним проступком визначили діяння (дія чи бездіяльність), за вчинення якого передбачено основне покарання у виді штрафу в розмірі не більш ніж 3 тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або інше покарання, не пов’язане з позбавленням волі.

Експерти неодноразово наголошували, що впровадження інституту кримінальних проступків допоможе розкривати тяжкі злочини в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter