Порошенко підписав закон про кримінальні проступки

Дата: 22 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко підписав проголосований ще у листопаді минулого року парламентом Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень”, який вводить до українського законодавства поняття “кримінальні проступки”. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook юрист й експерт Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Євген Крапивін.

Документ Порошенко підписав ще 19 квітня, зазначив Крапивін, проте зміни, які він передбачає, вступлять в силу лише з 2020 року. 

“Він (документ – ред.) потребує змін, над чим доведеться працювати вже у цьому році. Кримінальні проступки – це про запровадження диференційованої процедури розслідування кримінальних правопорушень залежно від їх тяжкості. Проступки мають розвантажити слідство, дати повноцінний хід експерименту із запровадження детективів та в результаті підвищити ефективність досудового розслідування”, – зауважив експерт. 

Центр прав людини “ZMINA” докладно розповідав про те, що таке кримінальні проступки та навіщо вводити це поняття в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter