Повертатися до нормального життя в’язням Бучанської колонії допомагатимуть коти

Дата: 06 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Адміністрація Бучанської виправної колонії №85 разом із зооактивістами запустили проєкт “Двостороння адаптація”, в межах якого людям, що відбувають покарання, дозволять піклуватися про безпритульних котів.

Про це повідомили на сторінці Центру захисту тварин у фейсбуку. 

В одній з в`язниць штату Індіана діє спеціальна програма, за якою ув`язненим дозволяється доглядати за безпритульними…

Опубліковано Центр захисту тварин Середа, 4 березня 2020 р.

Ідею реабілітації в’язнів за допомогою тварин перейняли в колег зі США. Там в одній з в’язниць штату Індіана діє спеціальна програма, за якою ув’язненим дозволяють доглядати за безпритульними котами.

“За п’ять років експеримент показав чудові результати: в’язні, що піклувалися про пухнастиків, справді в майбутньому майже ніколи не потрапляли за ґрати повторно. Люди змінювалися завдяки піклуванню про когось”, – розповіли активісти. 

Подібна програма діє в одній з в’язниць у штаті Каліфорнія, але там людям дозволили піклуватися про собак. 

Ну що ж, друзі, на завершення 6-тижневого стажування в США буде політичний пост. Перед поїздкою в Каліфорнію для…

Опубліковано Vadym Chovgan Четвер, 23 травня 2019 р.

За процесом спілкування в’язнів Бучанської колонії з котами наглядатимуть співробітники установи. До піклування за тваринами допускатимуть лише тих в’язнів, які відбувають покарання не за тяжкі злочини. Для тварин відведуть спеціальне приміщення, а час від часу котів відвідуватимуть ветеринари, щоб упевнитися, що з ними все гаразд, вони не хворіють і утримуються в добрих умовах.

“Впевнені, що й в Україні цей експеримент буде успішним, адже наші котики не гірші за американських. А ще ми переконані, що кожна людина має право на другий шанс. Як знати, можливо, завдяки догляду за твариною хтось переосмислить своє життя і повернеться з місць позбавлення волі додому назавжди”, – поділилися сподіваннями активісти.

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство юстиції України видало наказ, яким дозволило в’язням користуватись у СІЗО та колоніях ігровими приставками. Водночас досі в Україні в’язням заборонено мати за ґратами, зокрема, молочні, м’ясні та інші продукти, які потребують додаткового термічного приготування.

Відомо, що тільки у вересні 2018 року Міністерство юстиції розробило нові правила внутрішнього розпорядку установ виконання покарань. Відтоді ув’язненим дозволили носити бороди, курити в карцерах та спілкуватися безпосередньо з адміністрацією.

Раніше ZMINA розповідала, в яких умовах тримають людей у СІЗО, та публікувала спеціальну інструкцію про те, як вижити в СІЗО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter