Осквернення ханукії в Києві розслідуватимуть як злочин ненависті

Дата: 14 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Чоловіку, який 10 грудня в Києві повалив ханукію – світильник, встановлений до свята Хануки, вручили підозру за статтею 161 Кримінального кодексу України “Порушення рівноправності громадян”. 

Про це повідомив очільник столичної поліції генерал Андрій Крищенко. 

Фрагмент з відео Андрія Рачка

“Особу правопорушника оперативно встановлено. Це 36-річний місцевий житель… Поліція жорстко та миттєво реагуватиме в межах чинного законодавства на будь-які прояви порушень рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань або за іншими ознаками”, – сказав правоохоронець. 

Нагадаємо, що 10 грудня на Контрактовій площі в Києві чоловік повалив ханукію. Водночас вандал звинуватив євреїв в узурпації влади в Україні, геноциді українського народу та вигукнув: “Українці – сила, жидам – могила!” У відео він також зазначив, що своїм прикладом показує, як треба “поводитися з чужинцями, які протягом ста років геноцидять українців”. Після – закликав “гнати євреїв у шию до Ізраїлю”. Однак поліція спершу відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 “Хуліганство”.  

Крім того, за повідомленням Об’єднаної єврейської громади України, у ніч на 13 грудня на столичному Подолі осквернили світильник, встановлений Київською єврейською громадою KEDEM. Невідомі пошкодили вивіску з назвою єврейської громади й поздоровленням з Ханукою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter