Пакистан суттєво полегшив оформлення віз для афганських журналістів та їхніх сімей через “невизначену ситуацію в країні”

Дата: 16 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Посольство Пакистану суттєво полегшило оформлення віз для афганських журналістів та їхніх сімей через “невизначеність ситуації в країні”.

Про це повідомив у своєму твіттері посол Пакистану в Афганістані Мансур Ахмед Хан, радник з преси.

Бойовики “Талібану” в Кабулі. Джерело: radiosvoboda.org

“Ми спеціально сприяємо отриманню віз афганськими журналістами та їхніми сім’ями у цей період невизначеності. Люди, яким потрібна віза, можуть звернутися до радника преси за адресою WhatsApp 00923222807683, і вони отримають допомогу”, – уточнив він. 

Водночас пакистанська влада наголосила на тому, що сприятиме запитам іноземних представництв, міжнародних організацій та ЗМІ про тимчасове переселення до цієї країни.

Такі заяви Пакистан зробив на фоні захоплення Афганістану терористичним рухом “Талібан”: столицю країни Кабул бойовики взяли під контроль 15 серпня.

Напередодні бойовики “Талібану” захопили найбільшу радіостанцію у місті Кандагарі, яку збираються перейменувати у “Голос шаріату”. У ефірі мовника планують транслювати новини, політичний аналіз та витяги з Корану.

Як пише Al Arabiya, таліби заявили про намір створити “інклюзивний афганський уряд”, в якому зможуть взяти участь усі громадяни країни. ЗМІ повідомляють, що чиновники намагаються покинути місто авіасполученням. Президент Афганістану Ашраф Гані нібито вже втік з країни та перебуває в Таджикистані. Також країну покинули кілька міністрів, зокрема глава Міністерства оборони.

Нагадаємо, що військові США увійшли в Афганістан після нападів 11 вересня 2001 року. Це найтриваліша військова кампанія в історії Сполучених Штатів. За час конфлікту на території республіки загинули понад 2,4 тисячі американських солдатів й офіцерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter