Посол Вільям Тейлор опікуватиметься звільненням кримського журналіста-політв’язня Ремзі Бекірова

Дата: 24 Листопада 2021
A+ A- Підписатися
Американський дипломат, посол Вільям Тейлор став ментором зі звільнення українського журналіста Ремзі Бекірова, незаконно ув’язненого російським режимом.
 
Про це повідомляє пресслужба МЗС України
 
Посол Вільям Тейлор. Фото: ua.usembassy.gov

Вільям Тейлор написав публічного листа на підтримку ув’язненого українця із закликом про його звільнення.

Свого листа-підтримку дипломат також присвятив Дню Гідності та Свободи в Україні.
 

Нагадаємо, минулого року МЗС України та низка громадських організацій ініціювали масштабний проєкт із підтримки громадянських і професійних журналістів, які зазнають утисків та тортур на окупованих частинах Донбасу та АР Крим.

У межах інституту менторства відомі авторитетні люди фактично опікуватимуться кожним в’язнем та відстоюватимуть його право на свободу слова на всіх міжнародних майданчиках.

У лютому 2020 року Центр прав людини ZMINA та Кримська правозахисна група оприлюднили інформаційно-аналітичну доповідь про згортання свободи слова в тимчасово окупованому Криму. З кінця лютого 2014 до вересня 2019 року правозахисники зафіксували понад 300 порушень прав журналістів в окупованому Криму.

Як відомо, Ремзі Бекірова арештували в березні 2019 року. Його разом із 24 кримськими татарами і Імена всіх фігурантів справи: Руслан Сулейманов, Алім Карімов, Рустем Шейхалієв, Меджит Абдурахманов, Яшар Муедінов, Білял Аділов, Джеміль Гафаров, Різа Ізетов, Іззет Абдуллаєв, Асан Янік, Шабан Умеров, Тофік Абдулгазієв, Сейтвелі Сейтабдієв, Рустем Сейтхалілов, Акім Бекіров, Фарход Базаров, Сервет Газієв, Сейран Муртаза, Ерфан Османов, Осман Аріфмеметов, Ремзі Бекіров, Ескендер Сулейманов, Енвер Аметов, Владлен Абдулкадиров і Раїм Айвазов. звинувачують у причетності до ісламської політичної партії “Хізб ут-Тахрір”, визнаної в Росії терористичною, але такої, що діє без обмеження в багатьох країнах світу, зокрема в Україні. Більшість заарештованих є учасниками правозахисного об’єднання “Кримська солідарність”.

Затриманий Бекіров висвітлював перебіг судових справ проти кримських татар та допомагав родинам політв’язнів. 

На його захист раніше вже виступав Комітет захисту журналістів та “Репортери без кордонів”. Минулого року міжнародна правозахисна організація Freedom House закликала Росію переглянути вироки кримськотатарським журналістам, пов’язаним з “Кримською солідарністю”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter