Посол Мельник назвав божевіллям об’єми імпорту Німеччини з Росії

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що протягом останніх місяців Німеччина збільшила обсяги імпорту з Росії.

Про це він написав на своїй твіттер-сторінці

“Це божевілля. Незважаючи на російську агресивну війну, Німеччина збільшила імпорт із Росії на 60% (!) у січні-квітні 2022 року і перевела Москві ще майже 6 мільярдів євро”, — написав він у п’ятницю 10 червня з посиланням на дані Східного комітету німецької економіки.

Як відомо, дипломатичні відносини між Німеччиною та Україною перебувають у напруженому стані через проросійську політику офіційного Берліна у минулому і затягування постачання зброї. Оглядачі звинувачують німецьких політиків у тому, що ті зробили свій внесок у те, що міжнародні злочини під час повномасштабного вторгнення Росії стали можливими.  

Раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та експерти неодноразово закликав вводити ембарго на російські енергоносії у відповідь на тимчасову окупацію Криму. Утім Німеччина збільшувала свою енергетичну залежність від Росії і продовжувала економічні зв’язки з країною-агресором. 

За даними німецьких ЗМІ, за останні місяці уряд Олафа Шольца звів до мінімуму постачання зброї в Україну. Видання Welt am Sonntag повідомило, що в період з 30 березня по 26 травня в Україну надійшло лише дві невеликі партії зброї. У середині травня Німеччина відправила 3 тисячі протитанкових мін і 1600 спеціалізованих протитанкових мін спрямованої дії.

Німеччина та деякі країни Європейського Союзу поки що не запровадили дієвих санкцій проти Росії через її агресію в Україні. Наразі щодня Росія отримує від продажу нафти та газу європейським країнам 1 млрд доларів, тоді як її витрати на війну за один день сягають 1 млрд доларів. 

Як відомо, Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Нагадаємо, з 24 лютого до 26 травня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 8 766 випадків загибелі або поранення цивільних осіб у контексті збройного нападу Росії на Україну. З цієї кількості 4 031 загиблий, з них 261 дитина. 4 735 отримали поранення, з яких 406 дітей, переважно внаслідок обстрілів і авіаударів. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.

Наслідки від ракетного обстрілу Росією Києва

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило 6,5 мільйона людей утекти за кордон. Згідно з оцінкою Міжнародної організації з міграції ООН (МОМ), ще 7,7 мільйона громадян України вважаються внутрішньо переміщеними особами, тобто вони залишилися в країні, але були змушені виїхати з власного будинку.

У Крим SOS повідомляють, що з початку повномасштабного вторгнення у РФ опинилися понад 1,2 мільйона людей, щонайменше 200 тисяч з яких – діти. До цієї статистики входять як ті, яких окупаційні військові примусово депортували, так і ті, хто змушений був виїхати з безпекових міркувань.
 
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар напередодні закликала ООН підтримати створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вона наголосила, що якщо за злочини не карають, а винних не притягують до відповідальності, то вони будуть ще більшими. Джеппар переконана, що навіть коли президент РФ Володимир Путін програє свою війну, бізнес із Росією має бути неможливим, доки винних не буде притягнуто до відповідальності за злочини в Україні.
 
Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав неприйнятним таке тривале обговорення шостого пакета санкцій – у понад 50 днів. Голова МЗС України Дмитро Кулеба закликав країни ухвалити сьомий пакет санкцій, вказавши, що немає жодних раціональних пояснень для зволікання ухвалення сьомого пакета. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter