Поширював російську пропаганду: у Львові судять блогера Гліба Ляшенка

Дата: 01 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Львові в Сихівському райсуді розпочався суд над блогером Глібом Ляшенком, підозрюваним у державній зраді та пропаганді війни.

Якщо провина буде доведена, йому загрожуватиме до 15 років позбавлення волі, пише “Судовий репортер”.

Джерело: sudreporter.org

Чоловіка заарештували 31 березня; 17 червня блогер вніс 3 мільйони гривень і вийшов під заставу.

Прокурор під час підготовчого засідання заявив, що з початку 2022 року і надалі, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Ляшенко поширював пропагандистські та маніпулятивні матеріали в соцмережі для дестабілізації політичної ситуації в державі, деморалізації армії, дискредитації чинної влади, формування негативного іміджу України на міжнародній арені тощо.

Сам Ляшенко позиціює себе як журналіста, основною діяльністю називає роботу на ресурсах Klymenko Time: ютуб-канал, сайт і телеграм-канал, підконтрольні ексміністру доходів і зборів України Олександру Клименку. Останній належав до оточення експрезидента-втікача Віктора Януковича.

Є фігурантом Дошки ганьби від “Детектор медіа”: піарив нині заборонену в Україні партію “Опозиційний блок – За життя” та її членів; виступав на телеканалах Віктора Медведчука до закриття їх в Україні; брав участь у передачах на російських пропагандистських каналах; автор дописів, що виправдовують російську агресію проти України; поширювач російських пропагандистських антиукраїнських наративів.

Також має профайл у “Реєстрі ДержZрадників”, розробленому активістами Руху ЧЕСНО.

Зокрема, заявляв таке: “Вісім років Росія просила та навіть благала Україну змінити свій курс. Україна вісім років відмовлялася. І ось результат”.

Також Ляшенко пропонував Україні капітулювати, бо “іншого виходу немає”, і покладав відповідальність за кожного вбитого росіянами українця на президента Зеленського.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter