Проросійському блогеру Глібу Ляшенку оголосили підозру в пропаганді війни

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Проросійському блогерові та “політичному експерту” Глібу Ляшенку оголосили підозру в публічних закликах до агресивної війни та розв’язуванні воєнного конфлікту.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Львівській області.

Гліб Ляшенко. Фото із соцмереж

Ляшенко перебуває за ґратами від 31 березня за підозрою в державній зраді. Йому загрожує від 10 до 15 років ув’язнення за санкцією цієї статті.

За повідомленням СБУ, співробітники служби зібрали великий масив інформації щодо протиправної діяльності “журналіста”. За їхньою інформацією, використовуючи ЗМІ, “зрадник підтримував злочинні дії країни-агресора, а згодом таку інформаційну пропаганду вдало використовували російські медіа для виправдання злочинних дій РФ щодо України”.

Досудове розслідування за обома статтями звершено, матеріали справи скеровано до суду для ухвалення вироку та визначення міри покарання, йдеться в повідомленні.

За даними “Детектора медіа”, Ляшенко родом з міста Енергодар Запорізької області, проживав у Києві. Піарив проросійських політиків Віктора Медведчука, Вадима Рабіновича та їхню партію “Опозиційна платформа – За життя”, часто виступав на медведчуківських каналах до їхньої заборони в Україні. Також він виступав на російських каналах і публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію, перекладаючи відповідальність за війну на Україну.

Зокрема, він заявляв таке: “Вісім років Росія просила та навіть благала Україну змінити свій курс. Україна вісім років відмовлялася. І ось результат”.

Також Ляшенко пропонував Україні капітулювати, бо “іншого виходу немає”, і покладав відповідальність за кожного вбитого росіянами українця на президента Зеленського.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter