Поширював агітаційні матеріали на підтримку окупантів: колишньому нардепу забороненої партії повідомили про підозру

Дата: 19 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили колишнього нардепа забороненої комуністичної партії, який роздавав жителям Харківщини агітаційні матеріали на підтримку окупантів. 

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото: Харківська обласна прокуратура

Так, після початку повномасштабного вторгнення чоловік підтримав російських загарбників та вирішив допомагати їм у війні проти України.

Зокрема, він власноруч друкував і роздавав проросійські агітаційні листівки мешканцям Харківського району та намагався переконати їх у “правильності” дій РФ.

Комплексна судова психологічно-лінгвістична експертиза підтвердила незаконність його дій.

Як пише видання NV з посиланням на джерело в правоохоронних органах, йдеться про Павла Тищенка – народного депутата ІІІ скликання від Комуністичної партії України, уродженця села Вільховатка Харківської області. Він очолював проросійську організацію “Трудова Харківщина” та у 2014 році брав активну участь у проросійських мітингах.

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України).

Нагадаємо, що в Хмельницькому правоохоронці затримали проросійського пропагандиста, який допомагав окупантам у війні проти України. До початку повномасштабного вторгнення він входив до пулу політичних піарників, які працювали на проросійського олігарха Віктора Медведчука. За інформацією джерел видання “Українська правда” у правоохоронних органах, йдеться про Олексія Куракіна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter