Есбівці затримали пропагандиста, який працював на Медведчука і закликав до “поділу” України

Дата: 13 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Хмельницькому правоохоронці затримали проросійського пропагандиста, який допомагав окупантам у війні проти України. До початку повномасштабного вторгнення він входив до пулу політичних піарників, які працювали на проросійського олігарха Віктора Медведчука.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Так, слідчі встановили, що затриманий займався “розкруткою” медійного образу Медведчука як “миротворця”, якого “чують” у Москві. Для цього він регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах.

Крім того, на початку 2020 року він добровільно почав працювати у російському інформагентстві News-front, що зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.

Під час повномасштабної війни фігурант перебував у Хмельницькому і звідти неодноразово поширював публікації, у яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах. Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньополітичну обстановку в Україні.

Лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності чоловіка.

За інформацією джерел видання “Українська правда” у правоохоронних органах йдеться про Олексія Куракіна.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого у Хмельницькому есбівці виявили комп’ютерну техніку і мобільні телефони з доказами його діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Фігуранту обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що у січні 2023 року ексведучій каналів Віктора Медведчука, прокремлівській пропагандистці Діані Панченко повідомили про підозру у виготовленні та поширенні інформації, що виправдовує збройну агресію Росії проти України. 

Після початку повномасштабного вторгнення екстелеведуча підтримала російських окупантів і виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду в маніпулятивних сюжетах на користь РФ. Для цього вона активно використовує соцмережі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter