Поширила пропагандистські тексти з проросійськими гештегами: мешканці Вінниччини повідомили про підозру

Дата: 07 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Жительці міста Ладижина, що на Вінниччині, повідомили про підозру в поширенні матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії РФ проти України. У російських соцмережах жінка поширювала пропагандистські тексти з гештегами #ZAармию та #денацификация. 

Про це повідомила Вінницька обласна прокуратура.

Фото: Getty Images

У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що жінка протягом кількох останніх місяців розміщувала в інтернет-мережі інформаційний контент проросійського спрямування.

Так, з власної сторінки в забороненій соцмережі вона поширила пропагандистські тексти із заголовками на зразок “Нацистский режим Зеленского бомбит мирный Мелитополь” та “Киевская нечисть пытается уничтожить тех, кто бежал от их жестокости”. 

Інша публікація підозрюваної містила заклик до державної думи Росії визнати Україну терористичною державою, оскільки, згідно зі змістом публікації, “Збройні сили України воюють на російській території – Л/ДНР”. 

Поширені матеріали, протиправність яких підтверджена спеціальною експертизою, підсилювалися гештегами #ZAармию, #ZAотвагу, #ВладимирПутин, #денацификация.

За це жінці загрожує обмеження волі терміном до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що в жовтні в Україні зафіксували щонайменше 114 випадків поширення дезінформації через поширення неправдивих повідомлень в інтернеті.

Основними темами дезінформаційних повідомлень були звинувачення української влади в геноциді проти російськомовних українців, погрози України використати проти Росії “брудну бомбу”, втеча Зеленського за кордон, звинувачення закордонних партнерів України в наданні зброї тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter