Посаду Уповноваженого з питань ґендерної рівності створили “для галочки” – експертка

Дата: 22 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Для подання на конкурс на посаду Уповноваженого з питань ґендерної рівності було замало часу. Це змушує сумніватися у політичній волі Секретаріату Кабінету міністрів справді змінювати ґендерну політику держави.

Про це в колонці на “Українській правді” пише Анастасія Леухіна, викладачка Київської школи економіки та членкиня поліцейської комісії.

Анастасія Леухіна

На те, щоб податися на посаду Уповноваженого з питань ґендерної політики, у охочих було лише п’ять робочих днів, зауважує вона. Цього бракує як для прийняття зваженого рішення, так і для оформлення документів. Більше того, медіа практично не повідомляли про конкурс, зазначає Леухіна.

“Якби їм потрібна була людина для реальної роботи, то за ці п’ять місяців важливо було провести інформаційну кампанію про роль Уповноваженого, використати запровадження такої посади як інформаційний привід для комунікації народу, що уряду є що сказати, що воля є і буде прогрес. І виділити хоча б два місяці на просування цієї вакансії, щоб різні (і іноді несподівані) люди могли податися”, – пише експертка.

Однак те, що жодної інформаційної кампанії проведено не було, свідчить про те, що для Кабміну ця посада, на якій потенційно можна було б змінити щось у гендерних питаннях – лише формальність.

“За реформою поліції ми дуже сильно відчули, як хороша комунікація впливає на рівень конкурсу (бо підвищує довіру до самого інституту), і як можливість вибрати з більшої кількості претендентів в результаті дає можливість найняти найкращих”, – зазначає Леухіна.

Окрім того, більшість із потенційних претендентів на посаду уповноважених працюють у третьому секторі і в міжнародних організаціях, і їм потрібен час, щоб наважитись на таку зміну кар’єри, наголошує експертка.

14 листопада Кабінет міністрів оголосив конкурс на посаду урядового Уповноваженого з питань ґендерної політики. Подати документи можна було до 20 листопада.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter