Портнов прийшов до офісу Зеленського, щоб розповісти про порушення свободи слова

Дата: 18 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Ексзаступник очільника адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов зустрівся із заступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком, щоб поговорити про свободу слова та журналістів.

Про це повідомляє пресслужба ОП. 

Портнов, який після оприлюднення персональних даних журналістів проєкту “Схеми” та відкриття провадження за цим фактом оформив документи і розпочав роботу на телеканалі “112 Україна” як журналіст, розповів, зокрема, про загрози свободі слова в Україні та перешкоджання щодо нього. 

“У мене минуло шість років після державної служби. Я не є політиком, державним службовцем, членом політичної партії, депутатом будь-якого рівня. У зв’язку з цим я вважаю, що це піврічне стеження за мною є проведенням стосовно мене незаконних оперативно-технічних дій під виглядом журналістської діяльності. Адже якщо за шість місяців не видається жоден сюжет, то це стеження й незаконні оперативно-технічні дії”, – цитують аргументи Портнова в ОП. 

Ексзаступник глави Адміністрації президента часів Януковича також додав, що постійне стеження за ним перешкоджає ще й його адвокатській діяльності, адже якщо всі його зустрічі фіксуються, то мало хто захоче стати клієнтом такого адвоката.

Зі свого боку в Офісі президента взяли до відома аргументи Портнова та запевнили, що Рада з питань свободи слова та захисту журналістів об’єктивно розгляне цю ситуацію.

Як відомо, наприкінці жовтня Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми “Схеми”, яка досліджує його діяльність. Він оприлюднив повні паспортні дані, домашню адресу водія та номери авто. У відповідь “Схеми” заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. 

Президент “Радіо Свобода” / “Радіо Вільна Європа” Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних працівників проєкту та закликав правоохоронців відреагувати на дії Портнова. Попри це 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов’язані із журналістами “Схем”.

Медіарух “Медіа за усвідомлений вибір” закликав українську владу та правоохоронців притягнути Андрія Портнова до відповідальності за погрози журналістам. Згодом Портнов сказав, що сам “став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і розпочав роботу” на телеканалі “112 Україна”.

Наразі відомо, що слідчі встигли допитати журналіста “Радіо Свобода” Михайла Ткача та водія автомобіля знімальної групи в межах цієї справи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter