Порошенку пропонують призначити суддю, яка переслідувала “автомайданівців”

Дата: 16 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя (ВРП) рекомендує президенту Петру Порошенку призначити безстроково суддею Марію Зелінську. Вона у 2014 році виносила рішення про позбавлення водійських прав активістів “Автомайдану”.

Таке рішення рада прийняла на своєму засіданні 15 серпня. 

Адвокат Роман Маселко наголошує, що Марія Зелінська під час Євромайдану притягнула щонайменше двох учасників поїздки до Межигір’я до відповідальності у вигляді штрафу.

“Водіїв на суді не було. У матеріалах не було підтвердження їх вини. Рапорти були сфальшовані. Але суддя вирішила, що вони винні”, – написав Роман Маселко на своїй сторінці у мережі Facebook.

“Останнє рішення вона винесла за день до втечі Януковича, коли вже була Небесна Сотня у повному складі і все зрозуміло, але навіть тоді суддя не ризикнула винести законне рішення. Суддя на співбесіді визнала, що допустила помилку і обіцяла бути уважнішою. Визнавати вину непогано, але чи хочемо ми, щоб в оновлених судах були такі судді?”, – пише адвокат. 

Раніше ВРП не захотіла притягати до відповідальності суддю Окружного адмінсуду Києва Євгена Аблова через розгін активістів під час Євромайдану. А суддю Подільського райсуду Києва Світлану Богінкевич, яка також причетна до переслідування активістів Євромайдану, направила на курс підвищення кваліфікації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter