Порошенко звільнив суддю через порушення присяги під час Євромайдану

Дата: 17 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким звільнив із посади чотирьох суддів.

Як повідомляє його прес-служба, серед звільнених суддя Владислава Гудим, яка ухвалила необґрунтовані рішення під час обрання запобіжного заходу для активістів Євромайдану та Автомайдану.

“Так, за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, під час подій на Майдані Владислава Гудим не забезпечила в межах своїх повноважень дотримання принципів самостійності і незалежності, конституційних засад судочинства, а також повного і всебічного дослідження всіх обставин у справах та проведення невідкладного судово-медичного обстеження. Рішення судді не відповідали нормам Кримінального процесуального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а також практиці Європейського суду з прав людини”, – йдеться у повідомленні.

Раніше президент звільнив за неправосудні рішення щодо євромайданівців трьох суддів у Києві – суддю Оболонського райсуду Юлію Швачач, суддю Шевченківського райсуду Дмитра Кравця та суддю Оболонського райсуду Віталія Літвінова, а також у Харкові – суддю Червонозаводського райсуду Олену Васильєву та Дениса Чудовського.

Як повідомлялось раніше, адвокати Небесної сотні просять екс-беркутівців свідчити про Майдан. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter