Порошенко звільнив скандального суддю Кірєєва

Дата: 19 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Президент Петро Порошенко звільнив із посад чотирьох суддів.

Серед них є скандальний суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, який розглядав справу Юлії Тимошенко. 

За висновками Вищої ради юстиції, Кірєєв допустив свавільне та незаконне позбавлення волі Юлії Тимошенко, коли змінив їй запобіжний захід із підписки про невиїзд на тримання під вартою.

Рішення судді порушили основоположне право людини на свободу та стали підставою для позову до Євросуду з прав людини, позитивний вирок якого нашкодив репутації держави.

Окрім цього Порошенко звільнив суддю Червнозаводського райсуду Харкова Олену Васильєву, яка притягнула до відповідальності учасників акції протесту 19 лютого 2014 року. Тоді двоє активістів отримали по 15 діб адмінарешту за блокування дверей Академії внутрішніх справ.

Через рішення проти майданівця позбувся роботи також суддя Оболонського райсуду столиці Віталій Літвінов. За його рішенням активіста безпідставно тримали під вартою з січня по березень 2014 року. Проти судді Літвінова відкривали три дисциплінарні справи у березні-серпні за скаргами активістів.

Суддя Ленінського райсуду Луганська Олексій Золотарьов звільнений через чотири неправомірні рішення щодо права власності на трубопроводи в 2013 році, внаслідок яких частково зруйнувалась меліоративна система області. 37,7 кілометрів трубопроводів вибули з державної власності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter