Порошенко звільнив одіозну суддю Царевич

Дата: 29 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич у зв’язку з порушенням присяги.

“Вища рада юстиції, розглянувши дисциплінарну справу, відкриту стосовно судді Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич, прийняла рішення про внесення подання президентові про звільнення з посади цій судді”, – повідомляє прес-служба президента.

У поданні, зокрема, зазначено, що дії Царевич під час розгляду десяти справ стосовно водіїв – учасників акцій протестів у період із листопада 2013 року мають упереджений характер.

“Сутність таких дій доводить порушення суддею засад правосуддя, зокрема, верховенства права, незабезпечення права на справедливий суд, неповагу до прав і свобод людини”, – ідеться в повідомленні.

Вища рада юстиції вважає, що зазначені обставини свідчать про недотримання Царевич присяги судді, яка зобов’язує суддю об’єктивно, безсторонньо, неупереджено, незалежно та справедливо здійснювати правосуддя, підкоряючись лише закону та керуючись принципом верховенства права, чесно і сумлінно виконувати обов’язки судді.

Як відомо, Царевич також підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 ст. 375 Кримінального кодексу України, а саме в постановленні завідомо неправосудних вироків про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за статтею 1222 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Царевич підозрюють у неправомірному переслідуванні учасників автопробігу до Межигір’я – активістів Євромайдану взимку 2014 року.

4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва, зокрема Царевич.

18 листопада 2015 року прокуратура м. Києва повідомила про завершення досудового розслідування за кримінальними провадженнями стосовно суддів Печерського райсуду Віктора Кицюка та Оксани Царевич, підозрюваних у злочинах проти Автомайдану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter